RSS2.0

LES TIC I LA DISCAPACITAT

Blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials.

LEER LA VERSIÓN DEL BLOG EN ESPAÑOL
READ BLOG IN ENGLISH

Cadira de Rodes controlada pel cervell

dilluns, 20 de setembre del 2010




Un equip d'investigadors dirigit pel professor José del R. Millán a l'Institut Federal Suís de Tecnologia (EPFL), Lausana, Suïssa ha desenvolupat una cadira de rodes que pot ser controlada a través d'una interfície cervell-ordinador. El focus de la seva recerca se centra en l'ús directe dels senyals del cervell humà per controlar dispositius i interactuar amb el medi ambient. Estan involucrats en un gran conjunt de projectes complementaris, que balanceja el desenvolupament de prototips, on l'operació robusta en temps real és crítica, i l'exploració de nous principis.


Aquí veiem una prova basada en el moviment pel medi en una cadira de rodes simplement amb el pensament. El subjecte pensa en la seva dreta ja sigui en moviment o en el braç esquerre per generar el moviment cap a l'esquerra o dreta. L'interessant és que per realitzar una tasca en particular la persona no ha de pensar en aquesta tasca, sinó que es pot pensar en el que s'associa a aquesta tasca. En essència, l'equip pot ser entrenat per interpretar qualsevol pensament que la persona vulgui relacionar amb el resultat desitjat. Enginyosos!


The world's first ever Immersive Technology Summit se celebrarà a Los Angeles Center Studios (LACS) el 21 d'octubre de 2010.

Aquest vídeo és propietat de la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne: cnbi.epfl.ch

Per a més notícies i vídeos sobre la visita de les tecnologies d'immersió: http://www.immersivetech.org/

Segueix-nos a Twitter: @ immersivetechla

Segueix el blog des de Facebook en català


Segueix el blog des de Facebook en castellà

_________________________________

Portal web DIVERSITAT FUNCIONAL

 http://www.diversitatfuncional.org/

Blog LAS TIC Y LA DISCAPACIDAD

http://discapacitat-es.diversitatfuncional.org/